Over ons

Over Peukuit.nl


Peukuit.nl heeft als missie om zoveel mogelijk mensen een rookvrij leven te geven.

Een gezond leven, een langer leven, een leven vrij van verslaving.

De coaches hebben naast heel veel ervaring, vakkennis en medische kennis ook vooral mensenkennis. Ze weten welk proces u doormaakt en zijn, zonder oordeel, uw steun in de rug!
Al meer dan 350 mensen zijn succesvol blijvend gestopt met roken dankzij Peukuit.nl


Stoppen is moeilijk. Maar niet meer beginnen is minstens net zo moeilijk.

Peukuit.nl helpt u niet alleen nu om te  stoppen met roken, maar helpt u ook verder.

Zodat u rookvrij blijft!.

Ik ben Anita Veldt, een gespecialiseerd hart- vaatverpleegkundige met ervaring en kennis van de bloedvaten in het brein ( TIA en beroerte).


Tevens opleiding en ervaring in coaching en training in leefstijl gerelateerde onderwerpen


Gespecialiseerd in het begeleiden van zwangeren.

Ik heet Gerda Kuiper en o.a. werkzaam als persoonlijk en leefstijlcoach. Ik ondersteun je graag bij het stoppen met roken.


Gedrag veranderen wat je al langer hebt is moeilijk. Je hersenen zijn namelijk geprogrammeerd op korte beloningen en vermijden pijn. En houden van het fijne gevoel wat roken je geeft.


Samen gaan we kijken wat je patronen zijn en welke gedachten en gevoelens je belemmeren om te stoppen met roken. Zodat je de stap kunt zetten om te stoppen met roken en je leefstijl blijvend te veranderen.

Ik ben Esther en gediplomeerde stoppen met roken coach. Hiermee heb ikde kennis en vaardigheden om mensen te begeleiden en te ondersteunen bij het stoppen met roken. Zelfs met een intrinsieke motivatie is het stoppen met roken een intensieve uitdaging en ik zie in de praktijk hoe moeilijk het kan zijn om deze gewoonte te doorbreken. Als onderdeel van dit team van coaches wil ik graag mijn bijdrage leveren om mensen te helpen hun rookgewoonte achter zich te laten en hiermee een positieve verandering in hun leven te maken.

Ik ben Thea Berg en ik heb jarenlange ervaring als praktijkondersteuner (somatiek&ouderenzorg) in de huisartsenpraktijk.

Tevens heb ik 18 jaar gewerkt op de polikliniek cardiologie van het NoordWestzhs.


Ik vind het leuk om bij Peukuit te werken omdat ik mensen bewonder die de keuze durven te maken om te stoppen met roken, hierbij ondersteuning durven te vragen en kiezen voor positieve gezondheid.

En voor mij is een traject geslaagd als ik mensen blij en vol zelfvertrouwen hoor vertellen hoeveel (gezondheids)winst het hun in korte tijd al geeft.

Ik ben Colette van Eck, eigenaar van Peukuit.nl

In 2014 ben ik gestart met Peukuit.nl om mensen in de kop van Noord Holland een rookvrije toekomst te kunnen bieden. Van huis uit ben ik verpleegkundige en heb ik de laatse jaren als coach voor Peukuit.nl, praktijkondersteuner en docent gewerkt. 

Vanaf 2024 zal ik, samen met mijn partner, een aantal jaar ontwikkelingswerk gaan doen in Malawi.